Directorul din FPPG a susținut importanța sectorului energetic, inclusiv în demersul păstrării populației apte de muncă în țară, în cadrul Forumului Energiei, organizat de publicația Financial Intelligence.
„Să nu uităm că România trăiește una dintre cele mai nefericite drame astăzi, cea a depopulării, a pierderii forței de muncă, având la origine doi factori: ritmul demografic negativ și migrația forței de muncă. Din acest punct de vedere, cred că ar trebui să discutăm despre sectorul energiei ca fiind o posibilă soluție. Dacă vrem să vorbim despre viitor, trebuie să vorbim despre oameni. Vorbind despre oameni, putem vorbi despre proiecte, despre industrii. O analiză serioasă a perspectivelor pe care sectorul energetic le poate aduce pe termen lung în păstrarea forței de muncă, în România, este cât se poate de considerabilă”, a completat Dan Apostol.
Directorul din FPPG a menționat că OUG 114/2018 este demonstrația faptului că se poate schimba, peste noapte, regula jocului, nu pentru un sector, ci pentru întreaga economie.
„Această ordonanță este dovada fie a faptului că se poate da o reglementare în absența unui studiu de impact, în absența consultării firești cu toți cei cărora le este adresată. Ba mai mult, în absența unui fundament economic corect care să justifice enunțul din motivația textului de lege. OUG 114 s-a produs și rămâne vie în memoria colectivă a mediului de afaceri. S-a demonstrat faptul că impactul probabil al OUG 114 este exact opusul motivației cu care a fost creat acest act normativ. S-a creat un precedent absolut periculos”, a conchis Apostol.